Hayırlı Cumalar arkadaşlar,cumamız mübarek olsun tüm dualarımız kabıl olsun şu mübarek saatlerde inş...
her telden bir yazı yazıyorum her parağraf ayrı bir konuyu barındırıyor sıkılmazsınız inşallah !!!
*Bugün benim için çok yeniliği barındıran bir gün; yepyeni bir yılın ilk günü,en sevdiklerimin önemli kararlar almasın almaya başlamasının ilk günü,üzülerek geçen yılın eskide kalmasının ilk günü,mutlu olmak için yeni nedenler bulmanın ilk günü,hayattan vazgeçmemenin,sımsıkı hayata tutunmak gerektiğinin anlaşıldığı bir gün,senenin ilk rüzgarlı günü,anlayacağınız bir ton ilki içinde saklayan birgün...
Rabbim dualarımızı kabul etsin,ruhlarımızı,vicdanlarımızı,kalplerimizi hür eylesin,bizim canımızı yakanları bizim cezalandırmamıza fırsat vermesin,kimsenin ahı kimsede kalmaz bunu bilenlerden eylesin kısacası huzurlu,sağlıklı,gözyaşı dökmedin koca bir yıl geçirmeyi nasip etsin...
Bize kelek yapanları Allah'ıma havale ediyorum ve onlara verdiğimiz değer için taviz için bizi affetsin Rabbim gönüllerimizi feraha erdirsin,mutlu olmayı hakeden güzel insanları kimse üzemesin artık...
Sizi seviyorum canlarım huzurlu bir yıl bizim olsun inşallah:))
*Bugün aranıza dahil olmamın 2. yıl dönümü,iyi ki burdayım ve sizleri tanıdım.Öylesine keyifli bir dünya ki burası tatmayan bilemez :) Yüzünü görmediğin insanları sevebilmek,hediyeleşebilmek,onlar için üzülüp sevinebilmek tarifi imkansız güzellikleri saklıyor içinde,burda olduğum için çok ama çok mutluyum.Bana yorumlarıyla,msn yazışmalarıya,maille,telefonla seslerini duyurarak destek olan beni seven bütün blog arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Hepinizi çok seviyorum bunu sakın unutmayın nice yaşlara beraberce girmeyi Rabbim nasip etsin bize inşallah:)
*Gelelim reçele bu yıl kavun kabuklarımızı değerlendirmek için yaptık bu reçeli tadımlık hoş bir reçel oldu :)
Şimdi kavun yok ama fikir olsun diye yazıyorum birde azğımız tatlansın da hep böyle geçsin bu sene diye yazdım ...
Buyrun tarifime;
Malzemeler
1 orta boy kavunun kabukları
1 kilo toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yeteri kadar kireç kaymağı (kabukların üzerini geçecek kadar)
Yapılışı:Kavun kabukları iyice yıkanır.Sarı kısmı ya bıçakla kazınır ya da soyulur.Kabuklar ince uzun şekilde dilimlenir ve kireç kaymağına yatırılır.En az 4 saat bekletilir.Bol su ile 3-4 kez kireci iyice gidene kadar yıkanır kireç kaymağından arındırılır.Tencereye alınır.Şekeri eklenir
kısık ateşte ağır ağır pişirilir.(Oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla almayı unutmayın köpüğü almazsak reçelimizin rengi parlak olmaz ) İyice kaynayıp kıvamını almaya başlayınca ( koyun gözü kıvamında olucak) limon tuzunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.Soğuyan reçeli kavanozlara aktarın reçelimiz yenmeye hazırdır.
Afiyet Olsun...
NOT: Hepinizin dualarında olmak ve hep beraber olmak duasıyla...
10 yorum:
BÜTÜN DUALARINA KATILIYORUM.BLOGUNUN ÇOK YILLAR SEVENLERİYLE BİRLİKTE OLMASI DİLEĞİYLE.REÇEL HARİKA AMA ÖNCE BOYOZU YAPMAK İSTİYORUM.SEVGİLER
Nice yıllara..Canım ellerine sağlık..Tadını merak ediyorumm.
Canım bütün duaların kabul olsun...
Herşey gönlünce olsun sultanım..
Blogunum 2. yılını kutluyorum canım daha nice mutlu uzun yıllara beraber:)))
Seni çok seviyorum....
Hayırlı cumalar...
Güzel dileklerine gönülden katılıyotum mutlu, sağlıklı, başarılı yıllar canım...Blog yaşında kutlu olsun uzunnnn yıllara...Reçel ilginç ve harika ellerine sağlık...
amin. inş.
ellerinize sağlık sevgiler....
Blogun sevgi ile yol alsın uzun soluklu zamanlarda...
Reçeli hiç yemedim tadı konusunda bir fikir yürütemem lakin hoş bir kokusu oldugunu tahmın ediyorum.
Ellerinize sağlık.
çok ilginç bir reçel canım ama eminim nefistir.bende tarifin ismini ilk gördüğümde kelek turşusu tarifi sanmıştım:)ellerine sağlık.mutlu yıllar..
sultanım hayırlı seneler olsun inş. rabbim hep güzellikler nasip etsin :) kimseler için üzülme, üzülmene değseydi o insanlar zaten seni üzmezlerdi...
Görüntüsüne 10 puan veriyorum.Tadına da yiyenler puan versin.Ellerine sağlık:)
Eşim bayılır kavuna reçelini de yaparsam herhalde bir süre köşe olurum:) Kesin deneyeceğim. Bende beklerim sevgiler...
Yorum Gönder