17 Aralık 2008 Çarşamba

BÜRYAN ( Mişmeoriz)

Bayram,ziyafet,iftar sofralarımızda başı çeken bir lezzet,yiyenler tadına doyamaz, bizim evde sık sık yapılır gra tavasının yanına mutlaka yapılır birbirini tamamlayan iki lezzettir çünkü onlar:))
Eskiden bu pilavda kuzinede pişermiş miss gibi, parça etlisini de yapabilirsiniz (malum kurban etleri bol şimdi),etliside süper olur neyse geçelim tarifine;

Malzemeler
4 adet tavuk butu
4 bardak tavuk suyu ,2 bardak su
1 -2 tatlı kaşığı vegeta ya da tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 orta boy soğan
3 bardak pirinç
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ (istenirse konmaya bilir, sıvı yağ kullanmadan, sadece tereyağ ile de hazırlanabilir)


Yapılışı:Tavuk butları ikiye bölünerek (bütün tavuk kullanıcaksak 6-7 parçaya bölünerek) tencerede haşlanır,soğanlar incecik kıyılır, sıvıyağ ile birlikte 40-50 cm çapında bir fırın tepsisinde kavrulur,pirinçleri ve tereyağ (salçalı yapılacaksa salçası ya da domateside bu aşamada) ilave edilip kavrulmaya devam edilir. 4 bardak tavuk suyu+2 bardak su ( göz kararı tepsinin üzerine çıkana kadar tavuk suyu+normal su şeklinde de ayarlanabilir) ılık şekilde dökülür bir taşım ocak üstünde kaynatılır ,pirinçlerin üzerine tavuklar yarısı pirince gömülür şekilde yayılır, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verilir. Tavuklar kızarmış, pirinç suyunu çekmiş olduğu zaman (yaklaşık 30 dakika) ,(pirincin pişip pişmediği çatal yardımıyla kontrol edilmeli ve gerekiyorsa tavuk suyu ilave edilmelidir...) fırından çıkarılır.
Sıcak sıcak afiyetle yenilir....

Not: İstenirse domatesli ya da salçalıda yapılabilir,sadesi gibi salçalısı da lezzetli olur:))

11 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

sıcağı sıcağına yorum:P
cicimin ellerine sağlık,nefis görünüyor:)
sevgiler,saygılar =)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Hiç yapmadım ve yemedim ama nefis bir yemekmiş.deneyeceğim:-)ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bizim olmazsa olmaz yemeğimizdir bayılırım...Biz adına kapama diyoruz bu güzel lezzete...Ellerine sağlık canım nefis olmuş...
Sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

bugün kadınlar pazarı tarafından çıktım büryan yiyenleri gördüm üff karnımda açtı:)
gözüm kalmaıd desem yalan olur:)
eee şimdide karşıma bu güzel büryan çıktı ne diyeyim ben şimdi yaaa:(
işkence gibi:)

leyya dedi ki...

hiii gözlerim pörtledi yerinden!!o derece yanii))ikide bi de kuzine diyosun yeaaa..içim gidiyo benim))odun ateşinin kokusuna bile hayranım ben..ellerine sağlık güzelim

www.illedeyemek.com dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

www.illedeyemek.com

Disalce dedi ki...

çok nefis bir lezzete benziyor...

kuzinede pişeni tahmin edebiliyorum....ama şimdilerde bu mümkün olmuyor tabii...

ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

Ay sultan harika görünüyor, harika. Bayramda dışarıya bir yerde büryan yemeye gittik, tek telime ile muhteşemdi. Senin büryan da onu aratmıyor, hele gra tavasıyla aynı yerde, nasıl bir görüntü o öyle :) ellerine sağlık, afiyet şeker olsun

yemek dedi ki...

Nefiiiiis!!!... Ben de gecenlerde benzerini yaptim ve bayildim tadina. Normal tavuk pilavdan farkli harika bir tad.
Ellerine saglik canim.

Adsız dedi ki...

Nefis vallahi. Gece gece olacak işmi bu? Karnım acıktı yau:)

www.mutfakbocugu.com

Adsız dedi ki...

iştah açıcı çok.