24 Aralık 2008 Çarşamba

KIYMALI MANTAR



Bu lezzetli kıymalı mantarı,Papatya prenses,Hilal ve teyzelerim iftara geldiğinde yapmış ve afiyetle yemiştik.Yazmak bugüne kısmet oldu,
uzatmadan geçiyorum tarifime;

Malzemeler
1/2 kilo kültür mantarı
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
100 -150 gr kıyma
1/2 tatlı kaşığı vegeta ya da tuz
1 çay kaşığı pul biber
1/2 ya da 1 çay bardağı kadar sıvı yağ (nasıl isterseniz,hiçde koymayabilirsiniz içinde kıyma olduğu için(öhö öhö öhö sen nelere kadirsin doktorum ...)

Yapılışı: Mantarlar iyice yıkanır ve doğranır,limonlu suya alınır.Soğanlar ince ince kıylır,yağ ile beraber kavrulur,kıyması eklenir biraz daha kavrulur.Mantarlar,salça,baharatlar ve domateslerde küçük küçük doğranıp tencereye alınır 1 - 2 dk çevrilir,2 çay bardağı su ilave edilir,kaynayana kadar harlı,kaynadıktan sonra kısık ateşte,suyunu çekip mantarlar yumuşayana kadar(yaklaşık 20 - 25 dk ) pişirilir.
Sıcak sıcak afiyetle yenilir...
NOT1::)) Bu tarifim Mantar delime ithaf edilmiştir:))
NOT2:Ben zamansızlıktan limonlu suda bekletmedim,karardı mantarlarım siz bekletin ama:))

5 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

mantar mantar mantar:P
o zaman nohut delisine de ilerdeki nohut tarifini istiyoruz.
birde adapazarında ki ayşe yengem için mandalinalı kek istiyorum.
:P:P

Ellerine sağlık ciciş:)

Adsız dedi ki...

nefis gorunuyor canim mantarla et yanyana gelmis nefis bir lezzete donusmus.lezzetini tahmin edebiliyorum.
ellerine saglik canim.
kucak dolusu sevgiler.

HÜLYA dedi ki...

ellerine sağlık enfes bir görüntü... afiyet şeker olsun canımcım

Adsız dedi ki...

ellerine saglik harika olnus ,resimde cok sik sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

görür görmez canım nasıl istedi, ellerine sağlık, harika.