24 Haziran 2009 Çarşamba

DİYETİM,DİYETİSYENCİĞİM ve DİYET TATLIM :)

Diyettesiniz canınız tatlı yemek istiyor naparsınız böyle şekersiz kendini tatlı zanneden görüntü süper lezzeti idare eder bir tatlı yapar yersiniz, ben öyle yaptım:) Bir daha yapışımda, kuplara doldurup üstüne çilek sos yapmayı düşünüyorum daha lezzetli olacaktır eminim:)

Ben arada esince deniyorum bişeyler kendimce yapıp yiyorum,her seferinde yaptıklarımı anlatınca yüzünde kocaman bir gülücükle diyetisyenciğim böyle şeylerle uğraşmamamı adam gibi bir tatlıdan abartmadan yiyebileceğimi söyler,beraber gülüşürüz...

Aramız çok iyi iyice alıştım :)Diyette 7. Ayım bahsettiğim liste pek işe yaradı tıkır tıkır tam gaz ilerliyorum maşallah hem bana hem cicişime. Vücudumu iyi tanıyor neyi ne zaman nasıl yemem gerektiğini bana aşılıyor,iyice bellememi sağlıyor ki hayatım boyunca rahatlıkla uygulayayım birdaha kilo sorunum olmasın :)

İşi bu, yapması gerekiyor diyenleriniz çıkabilir,işi bu olabilir ama işini yaparken karşısındakini rahatlatmak yasaklar koymadan yapılması gerekenleri öğretmek,psikolojik olarak danışanını yapabileceğine inandırmak hem işini iyi yapmayı hemde tatlı muhameleyi gerektiriyor buda fazlasıyla Papatya Prenses ve benim eski yeni diyetisyen ablalarımızda var çok şükür:)

Üsküdar Mihrimah Sultan Tıp Merkezini,Diyetisyen Zeynep ablacığımı tüm diyetisyenlerini (hepsi işinin ehli insanlar) ve tüm branşlarını hepinize tavsiye ederim ödediğiniz ücreti sonuna kadar hakediyorlar:)
Sokağa para atmıyorsunuz buna emin olun...

Tarifimi merak ettiyseniz buyrun tarifimle başbaşasınız;


Malzemeler
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 portakalın kabuğu
1 paket vanilya

Sosu için;
2 portakalın suyu
1/2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için;hindistancevizi

Yapılışı: Şeker ve un karıştırılır süt ve su ilave edilip kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.Kaynayınca altı kısılır içine vaniyla ve portakal kabuğu rendesi eklenip koyulaşana kadar pişirilir.Başka bir tencerede nişasta su ve portakal suyuyla açılır şekeri ilave edilip karıştıra karıştıra koyu kıvam alana kadar pişirilir sürekli (donmasın diye) karıştırarak ılıtılır Islanmış en ufak borcama sıcak muhallebi dökülür (benim ki biraz ince oldu baştada yazdığım gibi birdahaki yapışıma değişik versiyonunu yapıcam inşallah) Hazırlanan jölede üzerine dökülür ve hindistanceviziyle süslenip dolapta en az 1 saat dinlendirilir...
Serin serin yenilir:)
NOT:Siz yaparken tamamını sütle ve şeker miktarını baya arttırarak yapın olsun size normal tatlı:)

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım benim tatlı süper çok hafif gerçekten ellerine sağlık.Kocaman öpüyorum...

özce dedi ki...

Sevgili Aysultan,

Blogunuzu ilk defa ziyaret ettim ve hem tasarımına (harika bir tasarım, kim yaptı? ellerine sağlık) hem de zengin içeriğine bayıldım. Ne ararsam var..Diyet tatlı da muhteşem görünüyor hele ki şu yaz gününde tatlı sevip de bir yandan bikiniye sığmaya çalışanlar için süpper! tarif için teşekkürler hemen denicem.

sevgiler

özce

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım diyette olduğumda nedense diyet te olsa tatlı tarzı bişey yiyemiyorum piskolojik olarak...
Ama o kadar güzel yazmışınki hemen yepıp yiyesim geldi:))
Ellerine sağlık:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben de bundan bi kaşık yemiştimmm:)))

ellerine sağlık sultanımcım.

kendimize göre tarifler denemeye bayılıyorum:)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

herşeyin güzel gitmesine çok sevindim canım.diyetten böyle keyifle bahsetmek çok güzel.tatlı da güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimle...

pasta caddesi dedi ki...

cidden hfif görünüyor canım ellerine sağlık.

sevgiler,

tolunay

gs dedi ki...

canım blok çok güzel olmuş ellerine sağlık görüntüleri kadar lezzetleride çok güzeldir eminim ki...

Hatay Sofrası(Şenay) dedi ki...

Canım diyetine ve hayatında başarılar.Ben de diyet yapıyorum bu arada.KOşu bandım ve mekik aletimle destek veriyorum.Diyetisyene gidemedim ama bende devlete gideceğim.Eşime koşu bandı aldırınca e birde diyetisyene gönderiver diyemedim ama 2 ayda 7 kilo verdim hemde baya kaçamak yaptım.Pantolonlarım bollaştı.Neyse kurabiye tarifini alacaktım kıyır kıyır demişsin başka tariflerinede bakacam dahada ama sağ tuş kişlidi koymuşun be gülüm.Ben koymuyorum sitemde.Senin tarifini bilgisayarımda klasörüme eklicektim de.:)