8 Haziran 2009 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR:)

Zeytinyagli enginar tarifi Belgin teyzeden paylaşması Aysultandan,
ben bütün zeytinyağlı yemeklere bayılırım.Yazın serin serin yemeye daha çok bayılırım,geçenlerde akşam yemeğine Belgin teyzelerdeydik ve gördüğünüz enginarlar o akşam pişirilmişti mevsimi geçmeden tarifimi eklemek istedim buyrun tarifime;



Malzemeler

6 tane enginar
2 tane patates
1 kase bezelye
2 adet kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 tane limon suyu


Yapılışı:
Geniş, bir tencere içine enginarlari dizin.Bezelye, doğranmış kuru soğan ve patatesleri enginarlarin arasına yerleştirin.zeytinyag, seker, limon suyu, su ve tuzu üzerine ilave edin.Tencerenin kapagını kapatın ve ( yaklaşık olarak 25 - 30 dakika) bütün sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Suyu az gelirse arada az miktar sıcak su ilave edin.Tencerede soğumaya bırakın.
Soğuyan enginarları servis tabagına koyun.Üzerlerine sebzeleri eşit olarak yerleştirin, servis yapın.

Afiyet olsun...

6 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bütün zeytinyağlılara varım ama enginar ve bakla hariç cicim bilirsin ki:)

Belgin teyzenin ellerine sağlıkk..

Saliha dedi ki...

ellerın saglık belgın teyzenın:)ben hazırana gelmeden delı gıbı yedım bıkana kadar salatasından tut corbasına kadar:)ellerine saglık sevgılerımle...

Pembe Tatlar dedi ki...

Sultanım yapanında yayınlayaanında ellerine emeğine sağlık...
Çok severimmm ...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

çok çok pek çok severim.
belgin teyzenin ellerine sağlık şekerim sultanımmmm:)
afiyet bal olsun.
öpüyorum en sevgi dolusundan.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Enginarı severim Rest. yerim ama daha evde yapmak nasip olmadı. Aslında istiyorum da ama cesaret edemiyorum. Bi kırsam şeytanın bacağını :))
Belgin Hn'ın ellerine sağlık.

Bu arada sayfanın görünümü harika olmuş, yapraklar süper :))

özgülüntarifleri dedi ki...

Nefisss olmus sultancigim emegi gecen herkesin ellerine saglik canim opuyor sevgilerimi birakiyorum.